Tilbage til Kun for medlemmer

Mental træning

Traening

Vilje Evne Selvtillid Harmoni Overblik Træning

Fokus Disciplin Mental balance Omstillingsparat

Baglandet Forberedelse Motivation Mål Hvem-Hvad-Hvornår

Team building (holdopbygning) Sammenhold

I enhver sport er mental træning en løbende proces og ovennævnte ord er nøgleord som man bør arbejde med. Tilføj gerne egne ord eller handlinger.

Disse eksempler er for dem der gerne vil ud at spille konkurrence og der tages udgangspunkt i Petanquespillet.

Alle sportsfolk der skal ud i konkurrence har mental træning som en del af træningsforløbet.

Alting starter med VILJEN til at gøre noget eller interesse for at spille petanque f.eks.

EVNEN får man ved introduktion og indlæring i spillet og igennem træningen styrkes evnen til at udføre de forskellige kast/discipliner.

Det kræver at man kommer til TRÆNING og viser DISCIPLIN.

Når man har besluttet sig for at gå til træning og deltage på hold der skal ud til konkurrencer må man have sit BAGLAND i orden. Derved opnår man også MENTAL BALANCE.

Når de forskellige kast i træningen lykkedes også kun hvis der er delvist, opnår man SELVTILLID. Jeg forstår det og jeg kan godt.

Når man er et hold er det vigtigt at man udviser SAMMENHOLD. Støt hinanden i træningen og under kamp. Fremstå som et hold !

HOLDOPBYGNINGEN er vigtig og er et forløb, hvor man har opgaver som f.eks. HVEM – HVAD – HVORNÅR = hvem gør hvad og hvornår gør vi det.

Derfor er det vigtigt at man FORBEREDER sig inden en kamp. Fordel roller i træningsforløb og vær OMSTILLINGSPARAT fra f.eks. at være mellemmand til at være indlægger. Det gælder også i kampe hvor man måske er bagud eller foran og vælger en anden strategi i løbet af kampen !!!!

FOKUSERING på spillet og modstandere er meget vigtig. Mister man FOKUS mister man point !

MÅL kan være forskellige fra spiller til spiller !!! Sørg for at have samme mål ! Ellers lykkes det ikke og så kan man være nok så MOTIVERET.

I en kamp situation er man nødt til at have OVERBLIK. Det kan f.eks. være at :

– tælle kugler

– hvem har hvilke roller hos modstanderen

– se frem mod ” næste træk ”

– hvad er stillingen nu

– kan de lukke ? kan vi ?

Ovennævnte er ikke en facitliste men er et værktøj til at ” tænke petanque ” og bruge de forskellige ord i de forskellige sammenhænge og situationer som man kommer ud for. (fra jesper Krone)